Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев и посланик Димитриос Хронопулос обсъдиха възможности за сътрудничество между Сливен и град в Северна Гърция

02 юли 2021 19:01, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 471
kmet_poslanik

Възможностите за сътрудничество между Сливен и град от Северна Гърция обсъдиха на среща днес кметът на Сливен Стефан Радев и посланикът на Гърция у нас Димитриос Хронопулос. Като председател на РАО „Тракия“ кметът информира за идеята на организацията да възобнови старо партньорство с организация на общини от северна Гърция и турски общини. „С Негово превъзходителство проведохме много полезен разговор. Ще разчитаме на него за осъществяване на идеята ни за създаване на по-тесни връзки с град от Северна Гърция“, каза кметът. Стефан Радев смята, че има голям потенциал в съвместните начинания и общи проекти между общини от различни държави.

Посланик Хронопулос приветства идеята и заяви, че Сливен има много възможности за развитие, особено в земеделския туризъм.

„Един изключително красив град, от който със съпругата ми сме очаровани. Много зеленина, красива природа, реновирани сгради. Общината работи за жителите си и имате силни отрасли, в които можем да имаме много добро съвместно сътрудничество“, каза Димитриос Хронопулос.

Двамата с кмета споделят мнението, че взаимните връзки са в полза на общностите в Гърция и България и могат да се задълбочават в сферата на икономиката, туризма, културата и търговията.

Снимки

kmet_poslanikkmet_poslanikkmet_poslanik