» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Посланикът на Гърция - гост при представяне на книгата „Ние, каракачаните“ в Сливен

02 July 2021 19:00, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 2 years ago, number of readings: 453
kniga

Във фоайето на зала „Сливен“ днес беше представена книгата „Ние, каракачаните“ на Атанас Димитров. Сред присъстващите на събитието беше кметът Стефан Радев, който поздрави автора на книгата за вложения труд и творчески идеи.

„От поколения каракачаните са пример за любов към знанието, трудолюбие и предприемачество, успели са да съхранят своя бит, култура и идентичност, предавайки ги да ги на идните поколения. Радвам се, че вече толкова години Сливен е домакин на Националния събор на каракачаните в България, което е повод не само да покажем своето гостоприемство, но и ни дава възможност на обмен на многовековните ни традиции и духовни корени“, заяви още кметът Радев. Той пожела към книгата да има читателски интерес.

От своя страна авторът на „Ние, каракачаните“ Атанас Димитров разказа за идеята и мотивите за написване на книгата и процесът до нейното завършване.

Специален гост беше посланикът на Гърция Негово превъзходителство Димитриос Хронопулос, който също поздрави автора и подчерта, че каракачаните са част от цялото общество и културата на региона.

Събитието се организира от Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България със съдействието на Община Сливен и Общински съвет Сливен.

Преди премиерата на книгата кметът Стефан Радев посрещна в кабинета си Негово превъзходителство гръцкия посланик Димитриос Хронопулос, с когото обсъдиха актуални въпроси и възможностите за сътрудничество между гръцки общини и Сливен.

 

Photos

knigaknigaknigaknigakniga