» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведе се публично обсъждане на Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Община Сливен за 2020 г.

13 July 2021 18:29, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipal Council-Sliven 2 years ago, number of readings: 423
Обсъждане

Като добра във финансово отношение определи кметът Стефан Радев изминалата 2020 г. по време на днешното публично обсъждане на изпълнението на бюджета за предходната година.

„И за община Сливен, както и за всички останали, 2020 година беше трудна и много особена заради ковид-пандемията и предизвикателствата, свързани с нея. Лишихме се от много приходи, но въпреки това Общината продължи да изпълнява функциите си, да предприема адекватни и превантивни мерки за разпространението на заразата, както и да продължи политиката си за финансова стабилност, изчиствайки старите наследени дългове“, отбеляза още кметът.

„Паралелно с това успяхме да изплатим целия безлихвен заем към Министерството на финансите. Настоящата година ще е и последната през, която изплащаме стари задължения към доставчици, натрупани в периода преди 2015 г.

Изпълнението на основните параметри на бюджета за 2020 г. се характеризира с постъпления от приходи в размер на 102 095 080 лв., като уточненият годишен план за приходите е изпълнен на над 78 процента. Размерът на държавни приходи е 71 074 203 лв. и общински приходи - 31 020 877 лв.

Според анализа през отчетния период дейността на Общината е била насочена към осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие, новите ангажименти и последствия от обявеното извънредно положение на територията на Република България, във връзка с пандемията от COVID-19 и ефективното управление на финансовите ресурси. Данните отчитат още добра събираемост на местни данъци и такси, което по думите на сливенския градоначалник, се дължи на коректното и добросъвестно отношение от страна на жителите на общината.

Днешното публично обсъждане бе инициирано от председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. На него присъстваха още граждани, кметовете на кметства, кметските наместници, общински съветници, ръководителите на бюджетни звена и др

Годишният отчет се намира в прикачения по-долу файл.

 

 

Files

Отчет [57.4KB]

Microsoft Word Open XML Document