Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 100 дози ваксини са приложени на деца и младежи от 12 до 18 години в област Сливен

26 юли 2021 14:21,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 374
vaks

Над 100 дози ваксини са приложени на деца и младежи на възраст от 12 до 18 години в област Сливен, съобщиха от областната администрация. Данните са за периода след 3 юли, когато по указания на здравното министерство в обхвата на имунизационната кампания бе включена и тази възрастова група. Ваксини срещу COVID-19 на лица от 12 до 18 години се поставят от общопрактикуващите лекари и в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Задължително е родителите да заявят своето информирано съгласие. Отново по указания от МЗ, използват се само иРНК-ваксини, уточниха от Регионалната здравна инспекция.

 

От 19 до 25 юли са поставени 930 дози в област Сливен. Част от имунизациите са извършени от мобилни екипи, по заявка на кметовете и кметските наместници в пет новозагорски и две твърдишки села.

 

През изминалата седмица заболеваемостта в област Сливен отново е по-ниска от средната за страната. Регистрирани са 6 нови случая на коронавирусни инфекции. Излекувани са 8 души. За съжаление, пациентка на 79 години с COVID-19 и придружаващи заболявания изгуби битката с вируса.

 

„Въпреки ниската заболеваемост, по мнение на медицинските специалисти е необходимо да се подготвим, като посрещнем защитени есенно-зимния сезон. Активната ваксинационна кампания продължава, графиците с работното време на пунктовете са публикувани в сайта на РЗИ и на областната администрация. Призовавам желаещите да не отлагат имунизирането си“, каза областният управител Минчо Афузов.