Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва ХIХ издание на „Златна праскова“ в село Гавраилово

27 юли 2021 15:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 439
Zlatna praskova

В село Гавраилово от днес започва 19-ото издание на „Златна праскова“. Всяка година събитието се провежда в края на юли на площада на селото, като в него се включват производители на праскови от цялата страна. Официалното откриване ще се състои на 29 юли, четвъртък, от 10 часа пред сградата на читалището.

И тази година, в дните от 27 до 29 юли, жителите и гости на празника ще имат възможност да се насладят на богата фолклорна програма, включваща детско музикално и танцово изкуство, както и конкурсите Мини Мис и Мини Мистър, най-бързо ядене на праскови, правене на компот от праскови, най-бърза и качествена заготовка на праскови, конкурс за обреден хляб и др. Освен това ще могат да разгледат изложба на сортове праскови, на рисунки и тематични фотоснимки, да присъстват на демонстрация на нова техника и др.

Организатори са Министерството на земеделието, храните и горите, Община Сливен, кметство Гавраилово, читалище „Слънце – 1928“-с. Гавраилово, Институт по овощарство – Пловдив, Организация на производители на праскови „Българска праскова“ ООД, Национална служба за съвети в земеделието.