» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ръководството на областна администрация присъства на откриване на изложба „Разходка из старата Москва”

18 January 2011 13:24,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1498
снимка

Днес, 17. 01.2011 г., в 17.30 ч в галерия „Димитър Добрович” на ларгото, бе открита изложба „Разходка из старата Москва”.

Областният управител г-н Марин Кавръков, заместник областният управител г-н Христо Карабекиров и служители на областна администрация Сливен бяха гости на откриването на изложбата в Художествената галерия „Димитър Добрович” – Сливен.

Областният управител г-н Марин Кавръков поздрави присъстващите и благодари на всички, намерили време в един наситен от мероприятия ден, да посетят изложбата. Не бива да забравяме, че руската култура е част световната и тази разходка из древна Москва, ни прави съпричастни към уникални, световни културни и архитектурни паметници. Част от тях за съжаление не са съхранени до наши дни, заради военни и политически бедствия преживял този изключителен град, но чрез предоставените художествени произведения превърнали се във важни исторически документи, ние можем да се запознаем с тях.

Благодарение на ползотворно сътрудничество между Художествената галерия „Димитър Добрович” и Дома на Москва в София в рамките на два месеца се организира и втората изложба „Разходка из старата Москва”.