Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Осигурени са средства за ДДС за общините с проекти по ПРСР

18 януари 2011 16:56,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 992
Мирослав Найденов

Днес, 18. 01.2011 г. /вторник/, в областна администрация се получи информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол ” за това, че са осигурени средства за ДДС за общините с проекти по ПРСР.

Осигурени са средства за финансиране на разходите за Данък върху добавената стойност (ДДС) за общините, които имат сключени договори по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. (ПРСР). Общините със сключени договори могат да подават в Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция заявка за междинно и/или окончателно плащане при реализацията на проекта. От ДФЗ се одобряват само плащания за възстановяване на ДДС за одобрената сума към съответната междинна или окончателна заявка за плащане на дадената община.

За настоящата година това е възможно след приемането на Постановление № 334 за изпълнение на държавния бюджет за 2011 г. на Министерския съвет и публикуването му в „Държавен вестник” на 7 януари 2011 г.

С цел точното разходване на средства от държавния бюджет всеки месец Държавен фонд „Земеделие” представя подробна писмена информация в Министерството на финансите за извършените плащания от план-сметката на фонда за финансиране на разходите за ДДС за одобрените проекти през предходния месец.