Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща на ръководството на областна администрация с г-н Никос Хаджитеодосиу, ръководител на гръцката фирма "Актор"

18 януари 2011 16:27,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 2026
снимка

Днес, 18. 01.2011 г. /вторник/, в областна администрация се проведе работна среща на ръководството на администрацията с г-н Никос Хаджитеодосиу, ръководител на гръцката фирма "Актор", която строи участъка от Нова Загора до Ямбол на магистрала „Тракия”.

Областният управител г-н Марин Кавръков сподели с г-н Никос Хаджитеодосиу, че строителството на магистралата е приоритет на правителството и на област Сливен. Целта на ръководството на областна администрация е за строителните дейности по обекта, основно да се наема работна ръка от областта. Той предложи да се използва добрата практика с фирма „Трейс Груп Холд” АД, която организира трудова борса в Сливен и чрез нея направи конкретна заявка за пътно строителни работници. Основния проблем на нашата област е високата безработица. Строителството на този участък от магистралата е една реална възможност за неговото разрешаване. Областният управител обърна внимание и на сигналите от местите кметове за повреждането на пътната настилка в населените места при строителните дейности.

Г-н Никос Хаджитеодосиу сподели, че всички проблеми възникнали по време на строителството се решават своевременно с кметовете на населените места. Строителството на магистралата се извършва много бързо и към момента изпълнението е с 3 месеца и половина напред от графика. За строителните дейности са нужни квалифицирани работници, защото се използа специална техника. Ръководителят на фирмата обеща, че ще се проучи пазара на предлаганата работна ръка и ще даде възможност на местните хора да започнат работа във фирма "Актор". Към този момент само от гр. Кермен са наети на работа 28 човека.

От фирма "Актор" изявиха интерес да участват в инфраструктурни проекти в България и по специално в екологични енергийни проекти намиращи на територията на област Сливен.

Снимки

снимкаснимкаснимка