Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на областна администрация присъства на откриване на изложба „Разходка из старата Москва”

18 януари 2011 13:24,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1495
снимка

Днес, 17. 01.2011 г., в 17.30 ч в галерия „Димитър Добрович” на ларгото, бе открита изложба „Разходка из старата Москва”.

Областният управител г-н Марин Кавръков, заместник областният управител г-н Христо Карабекиров и служители на областна администрация Сливен бяха гости на откриването на изложбата в Художествената галерия „Димитър Добрович” – Сливен.

Областният управител г-н Марин Кавръков поздрави присъстващите и благодари на всички, намерили време в един наситен от мероприятия ден, да посетят изложбата. Не бива да забравяме, че руската култура е част световната и тази разходка из древна Москва, ни прави съпричастни към уникални, световни културни и архитектурни паметници. Част от тях за съжаление не са съхранени до наши дни, заради военни и политически бедствия преживял този изключителен град, но чрез предоставените художествени произведения превърнали се във важни исторически документи, ние можем да се запознаем с тях.

Благодарение на ползотворно сътрудничество между Художествената галерия „Димитър Добрович” и Дома на Москва в София в рамките на два месеца се организира и втората изложба „Разходка из старата Москва”.