Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Видеоклип „Ваксинирай се! Бъди отговорен!“ изработиха МУ – Варна и РЗИ - Сливен

03 август 2021 16:53,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 381
Ваксинирай се! Бъди отговорен!

Видеоклип за ползата от ваксините бе изготвен от Медицинския университет във Варна и Регионалната здравна инспекция, съобщиха от областната администрация в Сливен.

 

„Силно вярвам, че всеки трябва да бъде надеждно осведомен от специалисти, за да може да вземе информирано решение. Бих се радвал, ако работодателите и ръководителите на администрации публикуват на страниците си в интернет изготвения видеоклип. Сега е моментът да се предпазим с ваксините и да ограничим риска от нова вълна на епидемията“, коментира областният управител на Сливен Минчо Афузов.

 

Областната администрация в Сливен ще окаже пълно съдействие за разпространението на видеоматериала, за да може информацията за имунизационния процес, ползата от ваксините и местата, където можем да се ваксинираме, да достигне до повече хора.

 

Във видеоклипа студентки от сливенския филиал на МУ-Варна разказват от първо лице за мотивацията да се ваксинират, за преболедувалите техни близки, за колебанията и страховете. Представена е дейността на ваксинационните центрове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ и мобилния екип на РЗИ.

 

Светът е засегнат от огромна по размери пандемия, която се отрази не само върху здравето, но и върху всички сфери на живота на хората – промени ежедневието, ограничи социалното общуване, рефлектира върху икономиката. „Ваксинирането е възможността ни да се окажем предпазени - ако не съвсем от заразяване, защото всяка ваксина има определен процент, в който предпазва от заразяване, то поне от тежко протичане на заболяването. И ако успеем да постигнем това, също е голяма крачка, защото в рамките на пандемията у нас са загинали над 18 000 човека“, заявява д-р Калева, директор „Надзор на заразните болести“ в РЗИ, специалист по инфекциозни болести и по епидемиология. Ваксинирането е верният път, то е необходимо, за да продължим живота си спокойно, завършва видеоклипът.

 

Изготвеният материал може да бъде видян на сайта на областната администрация – Сливен, както и на страницата на РЗИ http://rzi-sliven.org/%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bd/