Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започва самостоятелни и съвместни проверки за спазване на противоепидемичните мерки

11 август 2021 14:50, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 490
Proverky

Във връзка с динамиката на извънредната епидемична обстановка, свързана с повишената заболеваемост от коронавирус и издадените заповеди от министъра на здравеопазването, Община Сливен изготви график за проверки в своите структури и критичните точки на територията общината.

Графикът ще бъде съгласуван от РЗИ-Сливен и включва самостоятелни и съвместни проверки. Самостоятелно ще бъдат проверени обекти в сферата на здравеопазването (детски ясли, млечна кухня), социалните заведение (Дом стари хора, ДПЛУИ – селище Качулка, ЦНСТ, домашен социален патронаж, защитени жилища, дневен център за стари хора, дневен център за деца, дневен център за пълнолетни лица, общностен център, КСУДС, ЦСРИ и ЦОП), образованието, културата, спорта, общинска администрация, общинските предприятия, гробищни паркове. Съвместни проверки ще се извършат с Регионално управление на образованието-Сливен в училищата и на критични точки, като общински пазари, паркове, транспорт, религиозни храмове, здравни заведения, с РЗИ Сливен.

Обобщена седмична информация от извършените проверки, ще бъде предоставена на РЗИ-Сливен всеки петък.

От общинския кризисен щаб напомнят, че от изключително значение е да продължат с по-голяма стриктност адекватните превантивни мероприятия и мерки по осигуряване условията за неразпространение на коронавируса и спазването на основните противоепидемични мерки - носене на маски, дезинфекция и спазване на дистанция. Общината оказва съдействие, според възможностите си, на медицинските власти в процеса на ваксиниране като начин за овладяване разпространението на заболяването.

„Отговорността да опазим здравето на нашите деца и на хората в нашата общност, е приоритет“, каза кметът Стефан Радев. Община Сливен е създала необходимата организация и спазва разпоредбите, съгласно заповедите на министъра на здравеопазването. Те са публикувани на сайтовете на Министерство на здравеопазването, Регионална здравна инспекция-Сливен и Община Сливен.