» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Развод и ипотека – полезна информация

23 August 2021 11:04, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 2 years ago, number of readings: 757
Развод и ипотека – полезна информация

Банката ще направи същото, ако собствениците на ипотеката се разведат. Ситуацията обаче се усложнява още повече, тъй като размерът на задължението е много по-висок, отколкото в случай на паричен заем. Също така в този случай вие ще носите солидарна отговорност за изплащането на заема. Струва си да знаете, че ипотека и развод - това може да бъде примирено! Ако не искате да имате нищо общо след раздялата, имате следните опции.

Прехвърлете заема на един от съпрузите. Това означава, че един човек поема дълга от другия и може да използва апартамента в замяна. Не забравяйте и за собствеността на апартамента. Лицето, което изплаща заема, трябва да остане негов собственик. В същото време можете да отидете в банката, за да прехвърлите заема. За целта е необходимо съгласието на банката и бившия ви съпруг. Първо, банката проверява кредитоспособносттаедно лице, което с толкова голяма сума може да бъде трудно да се получи.

Как да се справим с това? Можете да добавите съполучател (напр. Настоящ партньор, родител). Важно е обаче той да има редовен и стабилен доход. В тази ситуация може да ви бъде полезно да сравните ипотечните заеми, налични на нашия уебсайт. Ако вашата банка не е съгласна да прехвърли заема на едно лице, винаги можете да опитате да поискате от друга банка. Ипотечните заеми и по-точно дали човек има шанс да го получи, се оценяват по различен начин от банковите анализатори от различни институции. Ако решението в друга банка е положително, тогава можете да рефинансирате заема, т.е.

Надплатете заема, за да получите кредитоспособност. Друг вариант е да се надплати ипотеката, така че непогасената сума да е в рамките на капацитета на едно лице. След това обаче трябва да се съгласите кой и каква част ще покрие тези разходи.

Продайте апартамент или къща и изплатете ипотеката. Условията на такава сделка са както следва. Ако никой от вас не иска да живее в обща къща, най-доброто решение е да го продадете и да използвате получените средства, за да го върнете. Струва си обаче да запомните, че тези пари може да не са достатъчни, тъй като салдото ви по пасив може да надвишава стойността на имота. Трябва да бъдете особено внимателни за това, когато изплащате заем в чуждестранна валута. Освен да се отървете от апартамента, продажбата на апартамента решава и проблема с изплащането на другия човек.

Източник: Всички кредити