Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

248 нови болни бяха диагностицирани за седмица в област Сливен

30 август 2021 14:11,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 320
коронавирус

През изминалата седмица са дианостицирани 248 нови болни с COVID-19 при 122-ма души в предходния едноседмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са лекар, санитар и трима пациенти под 18-годишна възраст.

 

Заразените са предимно лица, прибиращи се от почивка, и такива, които са инфектирани в семейни огнища. До момента няма регистрирано огнище на работното място.

 

Увеличеният брой на заболелите в периода от 23 до 29 септември увеличи индекса на заболеваемост в областта от 122 на 215 души на 100 000 души население. Област Сливен вече достига средната заболеваемост за страната.

 

През периода са излекувани 61 пациенти.

 

За съжаление, починаха 10 болни с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания, на възраст между 41 и 87 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

 

През изминалата седмица са поставени 1 688 дози ваксини. От началото на кампанията в областта досега са приложени 44 376 дози ваксини. Имунизирането продължава при общопрактикуващите лекари и в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите към отговорно поведение и спазване на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски в закрити площи, дистанция, редовна дезинфекция.