Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха новия физкултурен салон и обновената сграда на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“

15 септември 2021 13:42, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 499
Otkrivane

Откриване на новия физкултурен салон и на реновираната сграда на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ се състоя днес. Гост на събитието беше кметът Стефан Радев.

„Радвам се, че една дългогодишна мечта на ръководството и целия учителски колектив на гимназията се осъществи. Важно е учениците да получават солидна подготовка и да се развиват в една комфортна и съвременна обстановка, отговаряща на всички изисквания в обучителния процес“, заяви по време на откриването кметът Стефан Радев. Той обърна внимание на това, че напредва проектът на Община Сливен за изграждане на физкултурни салони на природо-математическата и езиковата гимназии, като амбицията на ръководството е свързана с подобряване на материалната база и сградния фонд на учебните и детски заведения в града. На учениците и учителите сливенският градоначалник пожела здрава и присъствена учебна година. Той благодари на учителите за упоритостта и професионализма, които са проявили в трудната обстановка, продължавайки да обучават децата.

На свой ред директорът на гимназията Мария Петрова благодари на фирмата-изпълнител за отзивчивостта и качественото изпълнение на дейностите.

„Сега разполагаме с една прекрасна зала, която отговаря на всички европейски условия и стандарти. Надявам се успехите на гимназията да се множат, тъй като имате много добри отбори по волейбол, футбол и баскетбол“, заяви още директорът Петрова. Заедно с кмета Стефан Радев и председателя на Общински съвет Димитър Митев, прерязаха лентата на физкултурния салон.

По думите на един от управителите на строителната фирма „Билдинг“ - Кръстинка Дечева, изграждането на многофункционалното съоръжение е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, по процедура „Подкрепа на професионалните училища в Република България“. По нея бяха реновирани сградите на три професионални гимназии - Професионална гимназия по механотехника, Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ и Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“. Дечева използва случая да благодари на Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев за съдействието и предоставената тежка техника по време на строителния процес. Обновяването на училищата се осъществи със съфинансиране от националния бюджет. Основен бенефициент по проекта е Министерството на образованието и науката.

 

Снимки

OtkrivaneOtkrivaneOtkrivaneOtkrivaneOtkrivaneOtkrivaneOtkrivane