» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Първият учебен ден

15 September 2021 16:29, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 2 years ago, number of readings: 2202
Тържество

Вълнуващ и празничен беше първият учебен ден в Основно училище „Елисавета Багряна“ в Сливен. Украсените класни стаи посрещнаха учениците от първи до седми клас.

Най-нетърпеливи бяха първокласниците и петокласниците, които очакваха с трепет да се запознаят със своите нови учители. За тях беше организирана тържествена церемония. В програмата се включиха талантливи ученици с песни, танци и стихотворения.

Директорът на училището г-жа Величка Христова поздрави присъстващите и увери, че целият екип на учебното заведение ще положи максимални усилия за осигуряване на безопасна среда за провеждане на образователно-възпитателната дейност.

В ОУ ”Елисавета Багряна” новата учебна година започна за 670 ученици, разпределени в 30 паралелки, като 325 ученици от 1. – 4. клас са обхванати в 14 групи в целодневна форма на обучение.

Училището разполага с модерна база, два компютърни кабинета, хореографски салон, физкултурен салон, както и форум с уникален стенопис.

Към училището има разнообразни извънкласни форми за работа. Има 12 групи по интереси: „Забавна математика“, “Млади възрожденци“, „Спортни танци“, ,,Журналист“, “Млад баскетболист“, “Живата природа“, “Хартиена магия“, танцов състав, мажоретен състав и др. През тази година продължава работата по няколко европейски проекта.

В навечерието на новата учебна година беше оборудван нов кабинет по музика в прогимназиален етап и нов кабинет по информационни технологии. По спечелен проект по НП “Изграждане на училищна STEM среда“ започва обучение в нов STEM център за природни науки, изследвания и иновации, обвързващ задължителното обучение с практическо изучаване на най-значимата природна територия в региона - парк „Сините камъни“. Чрез проектно-базирано обучение учениците ще изучават и прилагат компетентности в областта на природо-математическите науки.

Първият учебен звънец изби за 94 ученици.

Г-жа Христова им пожела радостни, успешни и щастливи дни, да намерят много нови приятели и да направят уверено първите си стъпки в света на знанието.

Заради епидемичната обстановка, учебната година за учениците от втори, трети, четвърти, шести и седми клас започна по различно време.

Успех, мили ученици!

Photos

ТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържество