Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местният парламент прие изменението на бюджета и промяна на общинската транспортна схема по няколко линии

16 септември 2021 11:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 130
Sesiq

Осем допълнителни точки бяха включени в дневния ред на днешната сесия на общинския съвет. Така общият брой на предложенията за гласуване стана 46. Те касаеха предимно изменението на подробни устройствени планове на отделни парцели, а също и промяна в общинската транспортна схема по утвърдени маршрутни линии Сливен – Бозаджии, Сливен – Скобелево и Сливен – Струпец.

С 27 гласа „за“ общинският съвет прие актуализацията на бюджета. По думите на кмета Стефан Радев тя е свързана с вътрешни размествания по някои от финансовите пера заради приключване на текущи проекти, които Община Сливен изпълнява. Предвижда се още финансиране за част от дейността на предоставяните социални услуги в града, за ремонти на читалищата в селата Желю войвода и Ичера, за отводняване и рехабилитация на част от уличната мрежа в Сливен и в няколко населени места.

Общинските съветници гласуваха и изменението на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен. Като основен аргумент за изменението на част от текстовете, кметът Радев посочи промяната в Закона за автомобилните превози /ЗАП/, съгласно, който издаването на удостоверения за регистрация за извършване на таксиметров превоз на пътници, както вписване на МПС, отписване и промени в данните на издадените такива, се извършва от кметовете на общините или оправомощени от тях длъжностни лица. В текстовете на закона е определена още такса за вписване на водач и за отписване на автомобил и водач, с която ще се възстановят средствата на Общините по предоставената услуга.

Одобрение получи и внесеното от кмета Стефан Радев предложение за намаляване с 50 % на месечните наеми на обектите в училищата за периода от 1 февруари до 30 април 2021 г.

На днешната сесия бяха гласувани още информация за текущото изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на тази година и отчет за дейността на общинския съвет и неговите постоянни комисии за първото шестмесечие на 2021 г. Беше разгледано и даване на съгласие кметът на община Сливен да подписва споразумения за партньорство със заинтересовани страни от Югоизточен регион за планиране и страната.

Местният парламент одобри Програма и план на действие за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината за периода 2021-2025 г. и Програма за опазване на околната среда 2021 г. – 2028 г.

Подкрепа получи и Програмата за работата на местния парламент за четвъртото тримесечие на 2021 г. Георги Киров беше избран за управител на „Обреден комплекс“ ЕООД-Сливен.

Обичайните точки, свързани с териториалното устройство и по-конкретно, с разпореждане на общинска собственост и разрешение за изготвяне на подробни устройствени планове също получиха нужното одобрение.

Обичайно, сесията се проведе в зала „Май“, съгласно наложените противоепидемични мерки.

Запис от заседанието: