Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на областна администрация проведе среща с учители от гр. Текирдаг, Турция и ПМГ "Добри Чинтулов" Сливен

24 януари 2011 15:27,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1909
снимка

На 21 януари 2011 г. в областна администрация Сливен се проведе среща на ръководството с учители от гр. Текирдаг, Турция и Природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" Сливен.

Инициативата за срещата е на турската страна. На срещата присъстваха директорът на училище Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi г-н Ахмед Дьошан, помощник директорите г-н Айдън Топракал и г-н Онур Темиз, г-н Кадир Дюшнен, учителят по биология и учителят по Ариф Дирик английски език.

Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi е средно училище (VІІІ – ХІІ клас) и подготвя кадри за системата на образованието. В него учат около 400 – 500 ученици, мнозинството от които след завършването си се насочват към педагогическа квалификация по съответните дисциплини. По резултати от учебно-възпитателния процес училището е едно от най-добрите в Турция.

Обмен на опит и на добри педагогически практики е в основата на визитата на турските педагози в България. Природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" покани турските си гости да се включат като партньорска организация в екологичен проект по програма „Коменски“.

Областният управител г-н Марин Кавръков ще изрази своята съпричастност с подготвянето на писмо за подкрепа на бъдещия проект между двете училища. Областният управител поздрави гостите си и подчерта, че добрите съседски взаимоотношения трябва и занапред да се поддържат. В Сливен в момента учат 65 младежи в Технически университет.

Гостите бяха много доволни от проведената среща с ръководството на администрацията. През следващите два дни те ще посетят Природонаучният музей в Котел и Регионалния исторически музей в Сливен.

Снимки

снимкаснимкаснимка