Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на първата презентация на проект „Под слънцето има място за всички, има място и за нас”

24 януари 2011 15:56,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1131
снимка

На 22 януари 2011 г. /събота/ в заседателната зала на областна администрация стартира проекта „Под слънцето има място за всички, има място и за нас”.

На първата презентация на проекта присъстваха народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ г-жа Десислава Танева, народният представител от ПП ГЕРБ г-жа Юлиана Колева, областният управител г-н Марин Кавръков, началникът на Регионалния инспекторат на МОН г-жа Бисерка Василева, учители, деца и младежи с увреждания.

Ръководител на проекта е г-жа Елка Стойнова - родител и ръководител на неформална гражданска група на зрително затруднени деца, млади хора, техните родители и близки.

В екипа са включени г-жа Митка Инзова – педагог на зрително затруднени деца, авторът на идеята и член на МГЕРБ – Сливен Камен Костов и областният координатор на МГЕРБ Инна Игнатова. Техни консултанти ще бъдат проф. Вл. Радулов и доц. Мира Цветкова – Арсова – преподаватели в катедра „Специална педагогика” СУ„Св. Климент Охридски”.

Според организаторите на проекта ключът към интеграцията на зрително затруднени хора е свързан с уменията им за общуване в общността, което изисква задълбочена и последователна работа, която преминава през осъзнаване и опознаване на увреждането и личностните качества на всеки един, както и приемането на правата и задълженията си като активни граждани в обществения живот.

Областният управител г-н Марин Кавръков поздрави организаторите за смелостта да организират и реализират такъв социално значим проект. Той пожела ръководна светлина в работата на организаторите да е делото на акад. проф. д-р Константин Пашев. Този велик човек родом от Сливен през целия си живот е следвал основните принципи и добродетели и неговата непрестанна социално и благотворително обагрена работа е била насочена към борбата със слепотата. Припомняйки на присъстващите за големия български лекар офталмолог и общественик, академикът на Българската академия на науките д-р Константин Пашев, е навършването на 50 годишната от смъртта му.

Младежите от ГЕРБ се надяват чрез проекта „Под слънцето има място за всички, има място и за нас” да положат началото за излизане от изолация на децата и младите хора със зрителни затруднения в нашия град и ще покажат, че зрително затруднените са като всички останали.

Стремежът е да се даде възможност за самостоятелен и независим живот на всеки, който е засегнат от увреждането.

Снимки

снимкаснимкаснимка