Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ ЩЕ УЧАТ ПО СВОЙ УЧЕБНИК

24 септември 2021 19:50, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 2 години, брой четения: 2280
Философия 1

Първите профилирани паралелки по новите учебни програми завършват своето обучение само след няколко месеца. На зрелостниците през тази учебна година предстои явяване на държавен зрелостен изпит, който трябва да бъде избран между профилиращите предмети, по които са се обучавали учениците.

В Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“ учениците от XII клас ще могат да се явят на матура по история и цивилизации, английски език или философия, тъй като това са учебните дисциплини, които се изучават в паралелката с профил „Хуманитарни науки“.

„Преподаването на философия на равнище профил е истинско предизвикателство“, споделя учителят им Стефка Генчева. Поради това тя приема предложението да участва в авторски колектив за съставянето на първия учебник по профилирана подготовка по философия. Модулът „Философия и ценности“ започва да се преподава в дванадесети клас от тази учебна година.

„Издателство „Педагог 6“ ми даде пълна свобода на работа, поради което си позволих да включа много казуси, задачи и нетрадиционни игри в учебника. Голяма част от материалите, които създадох, са по идея и предложения на моите ученици. Голяма чест, но и голяма отговорност е да работиш с толкова талантливи деца!“, допълва Генчева.

Снимки

Философия 2философия 3