Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен издаде първия сертификат за насърчаване на инвестициите с общинско значение клас „В“ на сливенска фирма

27 септември 2021 12:33, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 457
Sertifikat

Община Сливен издаде първия сертификат за насърчаване на инвестициите с общинско значение клас „В“ на сливенската фирма „ВИВА“ ЕООД, с управител и едноличен собственик на капитала Антон Томчев.

„Радвам се, че първият сертифициран инвеститор по Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение, е вече съществуващ такъв в Сливен и разширява дейността си. В тази връзка винаги съм подчертавал, че инвеститорите, които вече са вложили средства и ресурс в нашия град, осигурили са работни места, са важни и условията за тях и всеки следващ инвеститор трябва да са равни“, заяви кметът Стефан Радев.

„Искам да благодаря на кмета Стефан Радев и екипа, който работи по време на целия процес. Дейността на нашата фирма има национално покритие. Това е важно за Сливен и общината, за мен и за нашата компания, когато хората виждат и купуват нашата марка, да правят връзка с града ни. Смятам, че това има значение“, заяви на свой ред собственикът на първия сертификат Антон Томчев.

„ВИВА“ ЕООД е изцяло българска компания, базирана в гр. Сливен, създадена през 1997 г., с основна дейност продажба на осветление и консултации. През 2008г. фирмата поставя начало на изграждането на собствена търговска марка VIVALUX, като в ролята си на водещ доставчик реализира съвременни идеи за осветление и светлинни решения. През месец юли тази година компанията подава заявление в Общината за издаване на сертификат за клас инвестиция „В“. С назначена комисия за оценка на инвестиционното намерение, е подготвено предложение до Общински съвет – Сливен, който на свое заседание на 29 юли 2021 г., одобри издаването на такъв тип сертификат на фирмата. Инвестиционното намерение е за „Изграждане на база за асемблиране и складиране към ВИВА ЕООД“, с планиран размер на инвестицията до 900 000 лв. и очакван брой работни места до 20. С издадения сертификат за инвестиции клас „В“, инвеститорът ползва насърчителни мерки и съкратени срокове и индивидуално административно обслужване. Също така той придобива право на собственост или ограничени вещни права върху имоти частна общинска собственост, при желание от негова страна.

Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Сливен и издаване на сертификати клас „В“ е приета преди няколко години, като претърпя актуализация през месец юни тази година с решение на местния парламент. Тя се налагаше заради приетия годишен План за интегрирано развитие на Община Сливен 2021 - 2027 г.

 

Снимки

Sertifikat------