» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Държавната агенция за младежта и спорта ще отбележи 12-ти август - Международния ден на младежта, с поредица от прояви в цялата страна.

07 August 2008 19:15,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1066

Кръгли маси, фотоизложби, музикални програми, екоинициативи, уършопове, спортни състезания и други събития се организират в София, в 28-те областни центъра и в някои по-малки градове в страната.

Тази година празникът ще премине под мотото „Младите хора и климатичните промени: Време за действие!". Събитията са под патронажа на г-жа Весела Лечева – председател на Държавната агенция за младежта и спорта.

В чест на този ден на 10 август в Сливен се организира поход до местността Карандила и почистване на екопътеката. Тръгва се в 9.00 ч. от долна станция на лифта. От регионалната структура на ДАМС канят всички младежи от Сливен, представители на политически, етнически, младежки и спортни организации да се включат в проявата. На 12 август от 16.00 часа е предвидена среща на младите политически лидери от областта с областния управител Христина Чолакова и разговор на тема „Младежките лидери променят стереотипите. Защо ще останем в Сливен".

В отбелязването на празника ще се включат и общините Нова Загора и Котел. На 10 август от 10.00 часа на спортната площадка в Нова Загора ще се проведе тенис-турнир между младежите от общината и младежи от Защитеното жилище в Нова Загора. По-късно е предвидено кулинарно състезание. На 12 август от 10.00 часа кметът на община Нова Загора ще се срещне с млади хора от общината, за да разговарят по техните проблеми.

На 11 август от 9.00 часа в парк „Изворите" в Котел членове и доброволци от секцията „Мак" и „Децата на Котел" ще вземат участие в екоинициативата за почистването на парка „Младите искат да живеят на чисто". Ще се организира и поход до местността „Баба Вида" и почистване на екопътеката.

Други инициативи във връзка с този ден ще бъдат организирани от Младежки дом – Сливен и Младежкия информационно-консултантски център – Сливен.

За участниците във всички прояви са предвидени награди.