» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ЗА и ПРОТИВ да живеете заедно

29 September 2021 10:03, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 2 years ago, number of readings: 727
Еротично бельо

Трябва ли да поживеете заедно, преди да се ожените? Има много фактори, които могат да повлияят на вашето решение дали да предприемете тази крачка. Така или иначе, със сигурност това положение си има своите плюсове и минуси. И преди да ги оцените, от решаващо значение е да си отговорите на изконния въпрос: каква е вашата крайна цел?

 

Нека видим кои са потенциалните ползи или спънки при съвместното съжителство преди брака:

 

Аргумент ЗА:

Вашите отношения могат да станат по-задълбочени и обогатени

 

Според един философ, всяка романтична връзка има поне три вида интимност, понякога четири: емоционална, физическа, волева и за някои – духовна. Емоционалната и физическата интимност са по-известните форми на интимност. Първото е въпрос на споделяне на емоционалния и психическия ви живот с другия. Физическата пряко се отнася до вашия сексуален живот.

 

Волевата интимност е свързана с ангажиментите, поети между двама души. Например, когато една двойка реши да купи и да се грижи за домашен любимец заедно, те поемат нов ангажимент един към друг: да го отглеждат.

 

И накрая, има духовна интимност, която е споделена между двама души, когато те се присъединят един към друг в свой общ духовен живот.

 

Връзката или бракът биват „здрави и неразрушими“ тогава, когато тези форми на интимност се движат заедно. Може би сте се срещали няколко години, а сега сте сгодени и се наслаждавате на емоционално и физически изпълнена връзка. Обмисляте да заживеете заедно като следваща стъпка във вашата волева интимност. Предприемането ѝ може наистина да задълбочи и обогати отношенията ви към по-добро.

 

Може би да, а може би не.

 

Други фактори влияят върху това, което ще се случи, но тази повишена степен на волева интимност със сигурност води до потенциално положителен резултат.

 

Аргумент ЗА:

Съвместното съжителство ще потуши стреса, който съпровожда брака

 

Преминаването към практичността на вашата любов действа добре. Обединяването на вашите жилищни пространства преди да се ожените може да облекчи някои от стресовете при сключването на брак. Не е същото, ако изведнъж се озовете в положение, при което се налага да делите личното си пространство с друг, макар и любим човек.

 

И още нещо, когато заживеете заедно, вие преминавате от плащането на два наема или ипотеки на един. Трудно е да се отрекат финансовите предимства от споделянето на един дом с вашия човек, преди реално да настъпи бракът.

 

Аргумент ПРОТИВ:

Можете да развалите взаимоотношенията си с неодобряващи приятели или семейство

 

Независимо дали ви харесва, или не, има хора, които просто не одобряват съвместно съжителство преди брака. Неодобрението им може да се основава на религиозни убеждения или на тяхно лично мнение, че връзката ви не е готова за такъв ангажимент. Един от рисковете да живеете заедно преди брака е потенциалната загуба на отношения с близките, които не одобряват този ви избор. От друга страна, това може да ви сплоти повече с вашия партньор. Можете да обърнете този аргумент ПРОТИВ в своя полза и да разберете кои наистина са ви приятели, защото искрено добронамерените хора не биха ви спирали.

 

Да живеете заедно – това е важна стъпка в развитието на връзката. Такъв етап винаги настъпва и въпреки аргументите, изложени по-горе, преди всичко е добре да се съобразите със своите възгледи и намерения.