Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отличиха пожарникари от Сливен за висок професионализъм

29 септември 2021 17:41,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 731
гл.инспектор Иван Русев бе награден с почетен медал

Служители на Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в област Сливен бяха отличени за проявен висок професионализъм и отговорност в работата си. Наградите са присъдени в навечерието на професионалния празник на пожарникарите Кръстовден, 14 септември. Но бяха връчени днес, на скромна церемония в Сливен. Гости на празничното събитие бяха директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл.комисар Николай Николов, областният управител Минчо Афузов, директорът на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков, кметът на община Сливен Стефан Радев.

 

Със заповед на Министъра на вътрешните работи с почетен медал бе награден гл.инспектор Иван Георгиев, началник на сектор в РДПБЗН и с почетен знак ІІІ степен – директорът на РДПБЗН – Сливен комисар Владимир Демирев и мл. Инспектор на Районната служба в Сливен Костадин Костадинов. С писмена похвала от директора на ГДПБЗН гл.комисар Николов бе награден мл.инспектор І степен в Районна служба – Твърдица Недялко Горанов. С писмени похвали от директорите на „Перативна дейност“ в ГДПБЗН и на РДПБЗН – Сливен бяха отличени още 22 служители от Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица /имената им – виж прикачените файлове/. С писмени похвали са наградени още четирима пожарникари, които отсъстват в момента от работа и ще получат по-късно наградите си.

 

„Всяка награда крие зад себе си много труд, екипен труд! Служителите се справиха с тежки ситуации в област Сливен“, каза гл.комисар Николов. В поздравление до пожарникарите послучай професионалния им празник областният управител Минчо Афузов подчерта, че през тази година те са реагирали на близо 1000 сигнала. Над 600 от тях - за пожари. Огнеборците от област Сливен не допуснаха да пострадат хора при нито едно от произшествията, включително и при двата големи пожара в района на Твърдица.

Снимки

областният управител Афузов връчи отличията на част от награденитенаграждаваненаграждаванегл.комисар Николов поздрави пожарникаритецеремонията се проведе в двора на РСПБЗН - Сливен