Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пазарът на зимни гуми ще надмине 23 милиарда долара до 2021 г.

30 септември 2021 14:22, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 829
Пазарът на зимни гуми ще надмине 23 милиарда долара до 2021 г.

Необходимостта от зимни гуми става все по-значителна, тъй като носят редица предимства при управлението на автомобила. Повечето шофьори, действително залагат на автомобилни гуми, специално пригодени за зимните условия. Те са добре информирани за рисковете, с които могат да се сблъскат, при шофиране с неподходящи гуми.

Друга част от шофьорите са преминали през определени предизвикателства, като нестабилност на превозното средство, загуба на контрол и т.н. Едва след това осъзнават, че до голяма степен безопасността на път, зависи от правилните и качествени зимни гуми.

Без значение, дали за вашият автомобил са предназначени зимни гуми 16, 17, 18 или по-малък цолаж, важно е да са надеждни. Съобразяването с правилен размер е от съществено значение, но не е достатъчно само по себе си. Избора на гуми според сезона е другият ключов момент, към който трябва да се подходи сериозно.

 

Състояние на пазара на зимни гуми

 

С течение на годините, значимостта на зимните гуми осезаемо расте, като причините затова са много. До този извод стигаме, въз основа на актуалните прогнози за глобалния пазар на зимни гуми. Информацията в тях гласи, че се очаква генерираните продажби да надхвърлят 23 млр. долара, до края на тази година.

 

Подобен висок марж се наблюдаваше и назад във времето, през 2015 година, където продажбите бяха оценени на 175 млн. долара. Очаква се тази тенденция да расте, през следващите пет години.

 

Това разбира се е добра новина за производителите на гуми, особено за тези, които са се доказали с годините. За вносителите на автомобилни гуми, важи същото.

 

Веднъж придобитото доверие на пазара, би могло да донесе повече дивиденти и доволни клиенти. Като добър пример можем да посочим Гуми Диана, познати още като най-големия вносител, датиращ още от 1991 година.

 

Обещаващата прогноза, важи за зимни гуми, които са предназначени за категориите - леки превозни средства и до известна степен тежкотоварните. Което от своя страна, показва нарастваща потребност от зимни гуми, в тези подгрупи.

Каква е причината за очакваните прогнози ?

 

Взимайки под внимание отново данните през 2015 година, именно Европа е отговорна за над 50% от търсенето на зимни гуми. Това предопределя и основните причини, поради които прогнозните печалби са толкова смели:

 

● От гледна точка на региона

● Въведените законови мерки

● Развиване на технологиите

 

Повишеното търсене в определени европейски региони, е напълно оправдано имайки предвид, по-суровите зимни условия. Но нека вземем за пример Северна и Южна Америка, които също се отличават със сравнително студен климат. В по-крайните точки на Канада, градусите могат да паднат до минус четиридесет.

 

Много други страни с подобни климатични условия, ще бъдат таргетирани, като потенциални потребители на зимни гуми. Това е една от причините, която осезаемо ще повлияе върху достигането на обявените прогнози.

 

Не е за подценяване и влиянието, което оказват регламентираните изисквания за задължително използване на зимни гуми. Във все повече държави важат правилата за смяна на зимните гуми, с посочен определен период от време. Част от списъка на тези държави са: Финландия, в съседство с нея Естония, Русия, Австрия и други.

 

Тези въведени мерки влияят осезаемо върху определени браншове, които са обвързани с логистична дейност, доставяне на определени суровини и материали. Практически в тези среди е невъзможно да се избегнат наложените правила за монтиране на зимни гуми.

 

Технологичните процеси при производството на зимни гуми, търпят промени, поради нарастващата необходимост от подобрения. Основните параметри, върху които се насочват усилията, са технологии за:

 

● Максимално намаляване на шума при шофиране

● Специална защита от пробиви на гумата

● Усъвършенстване на каучуковата смес

● Оптимизация на шарките на протектора

● Подобряване издръжливостта на шиповете

● Оптимизация на ламелите и структурата на канала

*Източници: https://www.techsciresearch.com/report/global-winter-tire-market-forecast-opportunities/926.html
Източник на снимката: Unsplash