Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Организацията на изборите бе обсъдена на среща в ОД на МВР

11 октомври 2021 17:36,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 407
Снимка: ОД на МВР - Сливен

Работна среща, свързана със съвместната организация за провеждане на предстоящите избори за президент и парламент, се състоя на 11 октомври в ОД на МВР – Сливен, под председателството на ст.комисар Димитър Величков. Участваха областният управител Минчо Афузов и заместникът му Антоний Андонов, директорът на ТД на ДАНС Стоян Димитров, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура Веселин Гангалов и Катя Колева, началникът на сектор БОП Слав Добрев, ръководството на ОДМВР-Сливен и началниците на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

На срещата бяха набелязани конкретни стъпки, с които да се гарантира свободната воля на избирателя. Обсъдени бяха действията по осигуряване на обществения ред в изборния ден, недопускане на нарушения на изборния процес и предотвратяването на престъпления срещу политическите права на гражданите.

От началото на октомври правоохранителните органи в област Сливен работят за превенция и недопускане на контролиран вот. Извършват се беседи с лица, за които има информация, че е възможно да участват в схеми с купуване на гласове. Провеждат се срещи с формални и неформални лидери в някои от кварталите и махалите, проверяват се фирми във връзка с евентуално упражняване на корпоративен вот, уточни директорът на ОД на МВР-Сливен.

Обсъдиха се организационни въпроси, свързани с транспортирането на изборните машини и книжа, охраната на избирателните секции, обследването на изборните помещения, организацията и разпределението на ресурсите при евентуален балотаж, както и контролът по спазване на противоепидемичните мерки.

От страна на прокуратура беше отчетено доброто взаимодействие с полицията на предходните избори. Административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура изтъкнаха като основен фактор за постигнатите резултати бързата реакция и добрата комуникация между двете институции.

Областният управител отбеляза, че предстоящият вот две в едно - за президент и парламент, няма аналог. Това от своя страна ще изисква ангажиране на голям ресурс и добра организация. Той изрази надежда, че постигнатите резултати от предходните избори, благодарение на доброто взаимодействие между институциите, ще бъдат добра основа за гарантиране политическите права на гражданите и провеждане на честни избори.