Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

86 нови болни са диагностицирани в област Сливен

12 октомври 2021 15:22,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 478
covid

86 души са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са двама служители в различни детски заведения. Заболели са още учител и ученик от две различни училища в режим на онлайн обучение. По тази причина няма карантинирани класове.

 

Излекувани са 78 души.

 

За съжаление, починаха петима пациенти на възраст между 67 и 81 години, неваксинирани, с придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Заболеваемостта в Сливенска област е 542,9 души на 100 000 лица от населението и остава без съществена промяна за второ поредно денонощие след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки в областта. В момента болните са 1202 души. От тях 859 са в община Сливен, 217 - в община Нова Загора, 64 и 62 - съответно в общините Котел и Твърдица.

 

На 11 октомври са приложени 111 дози ваксини. С тях поставените дози в областта възлизат на 51 714.

 

Правилното носене на предпазни маски, спазването на дистанция, редовното миене на ръцете и останалите противоепидемични мерки ограничават разпространението на вируса. Ваксини се поставят в разкритите пунктове в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в общинската МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. За удобство на желаещите граждани, е създадена възможност да се ваксинират след края на работния ден или през почивните дни. Гражданите, които биха искали да им бъде приложена бустерна доза, е добре предварително да се обадят в избрания ваксинационен пункт, за да определят дата и час за манипулацията.