Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мобилен ваксинационен кабинет ще работи в центъра на Сливен

19 октомври 2021 14:29,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 443
Мобилният кабинет на РЗИ

Мобилен кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19 започва работа от 20 октомври, сряда, в района на кооперативния пазар в центъра на Сливен, съобщиха от областната администрация. Всеки желаещ може да го посети от 12 до 18 часа, в периода от понеделник до петък, включително. Обсъждат се предложения за работа и в съботните дни. Ваксинирането ще се извършва от медицински лица – доброволци.

 

Инициативата е на зам. областните управители Антоний Андонов и Димитринка Петкова и се осъществява със съдействието на РЗИ, лекарската колегия и подкрепата на кмета на община Сливен Стефан Радев. Целта е гражданите да бъдат още по-улеснени в достъпа до имунизация срещу заболяването, както и да се популяризират ваксините като начин хората да бъдат защитени в условията на епидемия.

 

Водят се разговори за разкриването на мобилни ваксинационни пунктове и на други места в Сливен и областта, където има голям поток от хора. Обсъжда се и възможността за разкриване на мобилни кабинети за прегледи на болни в отдалечените населени места, където достъпът до медицинска грижа е затруднен. Паралелно с това областната администрация продължава активната си работа за популяризиране на ползите от ваксините. Зам. областният управител Антоний Андонов проведе среща със здравните медиатори, неформалните лидери и религиозните водачи в кв. „Надежда“. Участниците заявиха, че има, макар и малко засега, желаещи да се ваксинират. Но настояха специалисти да разяснят пред местните жители каква е ползата от ваксините и да отговорят на техните въпроси.

 

Ваксинационната кампания в област Сливен протича с бавни темпове. Досега по-малко от една пета от населението на възраст на 12 години в областта е със завършен имунизационен статус. За да възвърнем нормалния ритъм на живот, на работа и социални контакти, трябва най-малко 70 процента от населението да е ваксинирано.

На снимката: Мобилният кабинет на РЗИ, който ще работи с граждани в центъра на Сливен.