Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Официална церемония „Първа копка“ на обект: „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в гр. Нова Загора"

20 октомври 2021 13:31, ВиК - Сливен
Излъчване: ВиК-Сливен преди 2 години, брой четения: 378
"ВиК-Сливен" ООД

Чиста питейна вода за гражданите на Нова Загора

 

С провеждането на официална церемония „Първа копка“ на обект: „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в гр. Нова Загора, Агломерация Нова Загора“, „ВиК – Сливен“ ООД продължава изпълнението на най- големия си инфраструктурен проект: „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД“.

 

Събитието се състоя на 19.10.2021 г. в гр. Нова Загора и постави началото на строителните дейности по изграждането и реконструкцията на ВиК мрежите в града - реконструкция на помпени станции и подмяна на 22 бр. помпени агрегати, реконструкция на 15 115 м. водопроводна мрежа, изграждане на 12 броя шахти, подмяна на 16 бр. разходомери и 500 водомера за сградните водопроводни отклонения. Планира се да бъде изградена и реконструирана 4 612 м. битова и смесена канализация, както и да бъде изградена 1 988 м. дъждовна канализация.

 

В присъствието на кмета на гр. Нова Загора Николай Грозев, заместник кмета Нина Генчева, представители на фирмата изпълнител, както и на много гости и граждани на Нова Загора, управителят на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД“ инж. Севдалин Рашев, представи накратко проекта и обобщи, че като част от него ще бъдат реконструирани и двете пречиствателни станция за отпадъчни води (ПСОВ) – в гр. Сливен и в гр. Нова Загора. Инж. Рашев подчерта, че по проекта е предвидено и разширение на съществуващата система за контрол, управление и събиране на данни (СКАДА) и изграждане и внедряване на географска информационна система, с които ще се осъществява контрол и управление на ВиК инфраструктурата.

 

Той отбеляза, че стойността на договора за строителство и проектиране в гр. Нова Загора е 13 370 859.61 лв., а очакваната дата за приключване на дейностите по строителство е 07.01.2023 г.

 

Приветствие отправи и Кметът на гр. Нова Загора Николай Грозев, който сподели, че много години градът чака този проект, защото той не само ще подобри състоянието на водопроводната и канализационната мрежа, а и най-сетне новозагорци ще имат постоянно чиста питейна вода.

 

Събитието събра гости и граждани на града, които участваха в тържествен водосвет за здраве, успех и добра работа на всички участници в проекта.