» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева обсъди предстоящото Преброяване 2011 с областния управител на Сливен

27 January 2011 15:43,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1079
снимка

На 27.01.2011 г. /четвъртък/ в областна администрация се проведе среща на ръководството на областта с председателят на Националния статистически институт доц. д-р Мариана Коцева и главният секретар Цветан Нанов. Поводът бе предстоящият старт на Преброяване 2011 през февруари.

 

Бяха обсъдени дейности на територията на Сливенска област както за популяризиране на кампанията, така и за нейното протичане. Бяха дискутирани и въпросите за новата възможност за преброяване по интернет в периода на електронното преброяване от 1 до 9 февруари 2011 г. Координация на действията между НСИ, областната администрация и общините за ефективна информационна кампания, която да предостави навременна и практически насочена информация на населението и медиите, както и разпространение на информационни материали, предоставени от НСИ чрез медиите и общинските сайтове за улеснение на хората, които ще бъдат преброени.

 

След срещата доц. Мариана Коцева и г-н Цветан Нанов дадоха пресконференция, в която участваха директорът на Териториалното статистическо бюро в Сливен г-н Антон Георгиев, председателят на областната преброителна комисия зам.областният управител г-н Христо Карабекиров и зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев.

 

Чрез регионалните медии доц. д-р Мариана Коцева запозна жителите на областта с етапите на преброяването, като акцентира колко по-малко време ще е нужно за обработката на данните, ако повече хора се преброят по електронен път. Тя поясни в отговор на журналистически въпрос, че преброителите са обучени и при посещение в домовете ще представят служебна карта със снимка. Ако все пак гражданите се съмняват, ще имат възможност на единен телефонен номер за цялата страна 0 700 16 310 на цената на един градски разговор да проверят дали лицето е в списъците на одобрените преброители за региона. Тя поясни още, че има договорено сътрудничество с органите на реда за безпрепятствено протичане на дейностите и апелира медиите да информират ТСБ и Областната преброителна комисия, ако констатират някакви нередности. Доц. Мариана Коцева говори и за сигурността на събраните данни по време на преброяването и подчерта, че няма случай в историята на преброяването данни да се използвани за други цели, освен за целите на статистиката.

За улеснение на гражданите в центъра за административно обслужване на областна администрация е поставен компютър с интернет и всеки желаещ гражданин може да се възползва от възможността да се преброи по интернет.

 

 

Photos

снимкаснимкаснимкаснимка