Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Онлайн представяне на книга по повод Димитровден

25 октомври 2021 16:31, Мария Павлова (РИМ Сливен)
Излъчване: Регион.Ист.Музей-Сливен преди 2 години, брой четения: 440
фон

Ден преди 26 октомври - празника на гр. Сливен, насочваме вниманието Ви към една изключително стойностна книга, посветена не само на емблематичната за нашия град личност - Хаджи Димитър, но и на видните сливенски възрожденци. Миналата година екип от Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", подкрепен финансово от Общински фонд "Култура" - Сливен, вложихме усилия в осъвременяването и публикуването на сборника от 1935 г. със заглавие "Той не умира. Сливен на безсмъртните си синове". Какъв е непосредственият повод за написването на тази книга паметник, защо е толкова значима за града ни и какво повече можем да научим за личностите, оставили трайна диря в местната и националната ни история, ще разберете от споделеното видео.

С обновеното издание се постарахме да отбележим 180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър (1840 - 1868), чието честване съвпадна с обявената извънредна епидемична обстановка през 2020 г. Надяваме се по този начин да достигнем до повече наши съграждани и българи, за които общата ни история буди интерес!

 

Цялостна видеопродукция, техническа редакция и дизайн на книгата: Мария Павлова, експерт "Връзки с обществеността" към РИМ - Сливен

 

Сърдечни благодарности на проф. д.и.н. Иван Русев, научен редактор, на г-жа Веселина Тонева, коректор, и на издателство "Абагар" АД за отделеното време и усилия!

 

Линк към канала на музея в YouTube: