Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пет успешни жени са част от листата на ГЕРБ – СДС в Сливен

27 октомври 2021 10:55, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 2 години, брой четения: 813
-------

Коалиция ГЕРБ – СДС Сливен се явява с пълна листа от 12 кандидати на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. ГЕРБ залага на млади и образовани хора, всеки доказал се в своята професионална област. В листата с номер 32 са намерили място 5 жени, доказани експерти в разнообразни области и личности, ползващи се с голямо обществено доверие – икономист, юрист, лингвист и двама педагози. Десислава Танева, Мария Белова, Цвета Станева, Велмира Вълева и Милена Гочева са дамите в силния отбор на ГЕРБ Сливен.

„Жените умеят да вземат отговорни решения, да намират изход от трудни ситуации и с това да бъдат полезни за страната си и за регионите, в които работят. Те могат да бъдат добри ръководители, да съвместяват успешно служебните си ангажименти със задълженията към семейството”, каза Галина Вучкова, която е член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ и е в ръководство на партията в Сливен.

 

Десислава Танева е водач на листата на кандидатите за народни представители в 47-мото Народно събрание. Тя е областен координатор на ПП ГЕРБ. Родена е в Сливен. Икономист и юрист. Министър на земеделието, храните и горите в периода 2014-2017 г. и 2019 – 2021 г. Депутат в 41-во, 42-ро, 43-то и 44 –то, 45-то и 46-то Народно събрание. Нейна лична кауза продължават да са хората в Сливен. Основната й задача е да продължи да работи за това, местната общност и нейните съграждани да имат по-добър живот. А всички българи - по-качествена, чиста и здравословна храна на трапезата. Ще работи за една по-добра България и повече възможности за Сливен!

 

Мария Белова е втора в листата на ГЕРБ/СДС. Тя е родена в Сливен. Завършила е право и е работила като експерт в разработването и управлението на европейски проекти. Народен представител в 43-то, 44-то и 45-тото Народно събрание. Председател на Комисията по земеделието и храните в 44-то НС.

Белова е категорична, че през последните години от ГЕРБ е направено много за българското земеделие и средствата за производителите са изплащани навреме. Земеделците са компенсирани в кризисни ситуации и са реализирани много добри политики в сектора. Като народен представител ще работи за запазване на традиционните производства и повече пазари за българската земеделска продукция, за гарантиране на качеството на продуктите - от градината до трапезата, както и за повече сигурност и възможности за развитие на земеделския сектор. Според Мария Белова ГЕРБ и СДС трябва отново да извадят страната от трудната ситуация, в която е след почти година политическо безвремие. Крайно време е България отново да се управлява от политици с визия, опит и смелост за реализиране на работещи политики.

За нея е важно на 14 ноември да се гласува с номер 32, за да се съхрани постигнатото в последните години и да продължи работата за една по-добра България!

 

На шесто място в листата на ГЕРБ и СДС Сливен е Цвета Станева. Тя е родена в Нова Загора. Завършила е „Предучилищна педагогика“ във Висш педагогически институт „Константин Преславски“ - Шумен. Тя е специалист при групова работа с деца от 3 до 6 години по педагогика Монтесори. В момента е директор на ДГ „Слънчице“ в Нова Загора.

Кандидатира се за народен представител, защото има близо три десетилетия опит в педагогическата сфера, преминала е през всички длъжностни нива в педагогическата йерархия и знае какво е да развиваш образователната сфера в малка община.

Според нея народните представители от ГЕРБ изпълват със съдържание предизборните си обещания, подкрепяйки ги с факти и реално осъществени проекти.

Като народен представител ще работи за още по-добри условия на труд и заплащане на работещите в образователната сфера, за преодоляване на неравенствата между образователните институции в столицата и останалата част от страната, както и за по-добро образование и педагогическа грижа за децата ни. Ще насочи усилията си за възвръщане на изгубената стабилност и предвидимост в държавата и последователност в реализиране на програмата на ГЕРБ. Според Цвета Станева ГЕРБ и СДС са единствените партии с реална и пълноценна програма за управление, предлагат се работещи решения за цялата страна!

 

Велмира Вълева е на осмо място в листата за предстоящите избори. Тя е родена в Сливен. Завършила е „Политология. Дипломация и национална сигурност“ във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Тя е и лингвист с арабски език. Специализирала е в Чехия и Египет. По европейската програма „Еразъм“ се е обучавала в Масариков университет в Бърно и в Университета в Мансура, Египет. Владее три езика – английски, немски и арабски. В момента е заместник – председател по международната дейност на МГЕРБ и асистент на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов за област Сливен.

Според нея през последните години управлението на ГЕРБ е успяло да преобрази България по отношение на сигурността, възможностите за развитие и инфраструктурата. Като народен представител ще работи за по-добри условия за работа и по-добър живот на младите хора извън столицата, за преодоляване на вътрешната миграция и младежката безработица, както и за насърчаване на раждаемостта и стимули за младите семейства. Според Велмира Вълева ГЕРБ и СДС са показали, че добрите идеи и правилните решения са по-важни от харизмата и популярността. Затова и на третите избори тази година двете партии нямат алтернатива!

 

12-та в листата на Коалиция ГЕРБ –СДС е Милена Гочева. Тя е родена в Сливен. Завършила е „Начална училищна и предучилищна педагогика“ и „Бизнес и администрация“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента работи като начален учител в Сливен.

Като народен представител ще работи за по-добра връзка между образованието и бизнеса, по-добри условия на труд за българските учители и за повишаване на качеството на висшето образование. Според Милена Гочева ГЕРБ и СДС трябва отново да са в управлението на страната, защото опитът и добрите идеи за България не трябва да са жертва на политическото противопоставяне.

 

И не забравяйте - заедно сме по-силни от хаоса!