Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вече са ясни тазгодишните носители на наградите от Националната изложба за изобразително изкуство

27 октомври 2021 15:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 406
Nagrady

Определиха тазгодишните носители на наградите от Националната изложба за изобразително изкуство – Сливен за 2021 г. Форумът е част от програмата на Община Сливен за отбелязване на празника на града – Димитровден. Заради усложнената епидемична обстановка в страната, тази година официално откриване на изложбата и традиционното награждаване на отличените автори, бяха отменени.

Селектирането на творбите за участие и наградите бяха определени от жури на 19 октомври тази година. В състава му влязоха: председател – Антон Стайков и членове: Деля Чаушева, Минчо Панайотов, Николай Колязов и д-р Румена Калчева.

Носителят на голямата награда „Сирак Скитник“ тази година е Елизар Милев с диптих „Огън и лед”.

Отличените в категория „Живопис“ са:

Мария Райчева – „Детство II” – първа награда;

Албена Щениовска Еглофф – „Преднамерна дистанция II” – втора награда и трета за Мартина Караиванова с „Въздушни течения”.

Авторът, отличен с първа награда в категория „Графика“, е Снежина Бисерова с „Natura Sacra III”. Втората награда е за Дарина Цурева – „Вълна”. Носителят на трета награда е Станислав Божанков с „Фрагменти X”.

В категория „Скулптура“ с първа награда е отличен Елизар Милев – диптих „Огън и лед”. Втората награда е за Кунчо Кунчев – „Торс”, следван от Надя Текнеджиева с „Кораб”.

Носителят на наградата в категория „Неконвенционални форми“ е Лилия Моллова с „Душа в клетка”. С наградата за млад автор е отличена Петра Димитрова – „Паякообразен кран”. За носител на наградата за сливенски автор е определена Борислава Захариева – „Карандила –червено небе”.

Момчил Георгиев с „Плаващите снимки на художниците” е носителят на наградата на Съюза на българските художници.

Организатори на Националната изложба за изобразително изкуство са: Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Съюз на българските художници – Представителство-Сливен, Дружество на художниците-Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“.