Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Излезе от печат „Сливналии“, книга II

05 ноември 2021 10:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 517
Vtora kniga

Факт е втората книга „Сливналии – 20 интервюта“. Тя излиза три години след първата книга със същото заглавие и същия брой интервюта, и отново със спомоществователството на Общинския фод „Култура“.

Новата книга е събрала в себе си личности от всички сфери на живота. Списъкът на интервюираните сам по себе си говори за стремежа на авторката Йорданка Раданчева да обхване хора, достойно представящи Сливен и в същото време очертаващи неговия разнолик облик – обществен, стопански, културен, етнически. Не всички са родени в Сливен, не всички са останали да живеят в него, но житейският им път е белязан дълбоко от града на Сините камъни. Сливен също им дължи много, защото те са допринесли за изграждане на съвременния му облик, а мнозина от тях – и за доброто лице на България по света.

Участници в тази книга са Петър Балездров, Янко Братанов, Васил Долапчиев, Неделчо Домусчиев, Станка Златева, Нгуен Зунг, Георги Калайджиев, Трифон Ковачев, Стефан Лисицов, Анна Малешкова, проф. Камен Миркович, Михаил Михайлов, Жак Навон, д-р Иванка Панайотова, Аспарух Панов, акад. Николай Попов, Стефан Русинов, Елисавета Савченко, Камен Чанев, Сейфетин Шекеров. Интервютата са построени по един и същ модел, имащ за цел да обхване както обозримото минало, така и настоящето, но и перспективата за това, което ни очаква – бъдещето на града през погледа на интервюираните. Разговорът със събеседниците е предаден в почти автентичния си вид и съвкупността от двайсет различни гледни точки към времето и града добавя интересни детайли към историята на Сливен и на страната ни.