» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областните управители на област Сливен участваха в среща на областните управители в Ямбол

28 January 2011 14:25,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 999
снимка

На 28.01.2011 г. /петък/заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров участваха в работна среща в Ямбол на областните управители от 28 – те области в страната.

На срещата бяха дискутирани ефективното усвояване на средствата от Европейския съюз и оперативните програми, предстоящото преброяване, подробности за подготвяните от кабинета законопроекти, които засягат пряко работата на областните администрации, както и текущи административни въпроси.

Министърът по управление на европейските средства г-н Томислав Дончев представи концепцията си относно начините за ефективно усвояване и управление на средствата от Европейския съюз за социално и икономическо развитие на областите в България. Беше отчетено, че възможностите, които предоставят оперативните програми на ЕС, могат да подпомогнат областните управители в провеждането на ефективна държавна политика в поверените им региони.

На организацията на предстоящото национално Преброяване – 2011 и важността на резултатите от него се спря доц. Марияна Коцева, директор на Националния статистически институт. Тя подчерта значението на електронното преброяване и призова всички държавни структури по места да бъдат насърчени да се преброят по Интернет.

Заместник-министърът на регионалното развитие г-жа Екатерина Захариева представи подготвяните промени в Законите за държавната собственост, обществените поръчки и публично-частното партньорство. В дискусиите по актуални теми от работата на областните администрации се включиха г-н Росен Желязков - главен секретар на Министерския съвет и г-жа Румяна Бъчварова - началник на кабинета на министър-председателя г-н Бойко Борисов.

Photos

снимкаснимка