» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител г-н Марин Кавръков призова за отговорно отношение към Преброяване – 2011

01 February 2011 14:33,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1301
снимка

От днес 1 февруари 2011 година в България стартира Преброяване на населението и жилищния фонд. Преброяването ще се осъществи на два етапа. Първият етап е преброяване по интернет, което започва от днес 1 и ще продължи до 24 часа на 9 февруари 2011 година. И преброяване по традиционният начин чрез посещение на преброител ще стартира от 10 до 28 февруари.

С оглед на успешното провеждане на кампанията за преброяване на проведената днес 1 февруари пресконференция, Областният управител призова всички служители в областна администрация, държавните и общински учреждения в областта, да се преброят по интернет. С този модерен, достъпен и бърз начин ще се спести хартия, консумативи и средства на държавата.

За улеснение на гражданите в центъра за административно обслужване на областна администрация е поставен компютър с интернет и всеки желаещ гражданин може да се възползва от възможността да се преброи по интернет. Компютри има инсталирани в сградите на общинска администрация.

Областният управител г-н Марин Кавръков и Областната преброителна комисия се надяват, че с общи усилия си чрез интернет ще се преброи 25% от населението на област Сливен.

Как да се преброим по Интернет:

• Първа стъпка: Влезте на адрес http//www.nsi.bg. Вдясно на екрана ще видите логото на Преброяване 2011. Там е входът към електронното преброяване.

• Втора стъпка: Регистрирайте се с ЕГН и валиден е-mail адрес.

• Трета стъпка: На е-mail адреса ще получите паролата си за достъп до системата.

• Четвърта стъпка: От входа към електронното преброяване с е-mail адреса и получената парола се отваря преброителната карта.

• Пета стъпка: Попълнете преброителната карта, като въведете коректната информация за себе си, своето домакинство и за жилищните условия, в които живеете.

• Шеста стъпка: След успешна регистрация и завършване на преброяването ще получите уникален код на своя е-mail.

• Седма стъпка: Запишете си този код и го съобщете на преброителя, който ще ви посети у дома след 10-и февруари.

 

Ако искате да преброите по Интернет и Ваши близки, които живеят в друго жилище трябва да направите нова регистрация с личните данни на едно от лицата, които ще преброите.

 

Предимства на електронното преброяване

 

• Активно е 24 часа в денонощието

• Има възможност да запазите отговорите си, да прекъснете попълването на картата и да продължите в удобно за Вас време

• Спестява се време – попълването на картата за едно лице не би отнело повече от 10-15 минути. Информацията е надеждно защитена

 

Photos

снимка