» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ – КИТАЙСКИ ЕЗИК И КУЛТУРА ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА

02 December 2021 11:30, Diyana Kostadinova
Emission of: Humanitarian School 2 years ago, number of readings: 1142
Ли Руи

На 1 декември посрещнахме новата доброволка от Китайската народна република – Ли Рей, която през тази учебна година ще води часове по китайски език и култура в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Ще бъдат организирани занимания и за възрастни, както и за ученици от други училища. Предвид усложнената ситуация с присъственото обучение на учениците, занятията ще могат да бъдат провеждани и в електронна среда.

Ли Рей притежава магистърска степен от Политехническия университет в Хънан и от 2019 година работи като доброволка. Интересува се от бадминтон, волейбол, тенис на маса, свири на цигулка и практикува йога и тай-чи. В занятията, които ще провежда с ученици и възрастни, ще представя пред курсистите си и аспекти от китайската философия, история, култура.

Дейността на китайските доброволци в Сливен е резултат от сътрудничеството между ПХГ „Дамян Дамянов“ и Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Желаещите да изучават китайски език и култура ученици и възрастни могат да заявят участие по телефона (044 66 31 76) или на електронната поща на гимназията: humgim_sliven@mail.bg, до 7 декември 2021 г.

Photos

ЛИ Руи 1Ли Руи 2Ли Руи 3Ли руи 4Ли Руи 5Ли Руи 8Ли Руи 7Ли Руи 8