Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Топ спортистите на Сливен за 2021 г. бяха отличени с награди на Общината

14 декември 2021 20:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 647
Nagrady

На официална церемония тази вечер бяха връчени наградите на Община Сливен на 10-те най-добри спортисти, треньор, отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдещи звезди на Сливен за 2021 г. Победителите в престижната класация бяха избрани от експертна комисия от треньори от различни видове спорт.

От сцената на зала „Сливен“ зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави топ спортистите от името на кмета Стефан Радев, техните лични треньори и родители, като им пожела още много съпътстващи успехи, да продължават да се развиват и да надграждат постиженията си с нови, още по-големи.

„Радвам се, че имаме възможност да ви благодарим за всички мигове на гордост, които ни подарихте през тази трудна година. С вашите всеотдайност, неуморен труд и дисциплина, вие сте пример за всички нас. От името на кмета Стефан Радев и от мое, искам да ви уверя, че Община Сливен ще продължи да ви подкрепя и да създава все по-добри условия за спорт в нашия град. Нека Новата година да ви донесе всичко, за което мечтаете, а вашият полет, да бъде още по-нависоко“, заяви още зам.-кметът Чиликова. Тя пожела на всички весели празници, изпълнени със здраве, много вяра и надежди.

За спортист № 1 на Сливен беше избран Божидар Андреев. Състезателят на Спортен клуб по вдигне на тежести „Христо Бъчваров“ зае пето място на олимпийските игри в Токио през тази година. Негов подгласник е Васил Маринов – състезател на Спортен клуб по вдигане на тежести „Стоте войводи“ и шести на Европейското първенство за мъже. Освен това е спечелил сребърен медал на Световното първенство до 20 години. Трети е Петър Ангелов, състезател на Спортен клуб по вдигане на тежести „Христо Бъчваров“, който се нареди на 7 място на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже, в категория 67 кг. Негов треньор е Севдалин Минчев. Спортист № 4 - Димитър Ташев, състезател на Спортен Клуб по лека атлетика „Михаил Желев“, спечелил 2 място на Европейското първенство за юноши до 20 г., в дисциплината троен скок, 2 място на Балканското първенство за юноши до 20 г на открито и 3 място на Балканското първенство в зала.

Спортист № 5 – Софи Тенева, състезател на Спортен Клуб по борба „Станка Златева“, спечелила 2 място на Световното първенство по борба за кадетки, в категория – 61 кг. Неин треньор е Станка Златева.

Спортист № 6 – Магдалена Кисьова, Спортен клуб „Сини камъни-2008“ - завоювала 3 място на Световното първенство по скокове батут - за девойки, младша възраст.

За късметлийското място на Спортист № 7, борбата беше изключително изравнена по всички показатели. По тази причина, статуетки получиха женската тройка Маринела Иванова, Петя Георгиева и Гергана Калчева, състезателки на Спортен Клуб по акробатика „Стефан Данчев“, завоювали 8 място в балансова комбинация на Световното първенство за старша възраст по акробатика, с треньор Виолета Бинева и състезателката от Спортен клуб „Сини камъни“ Кристина Стамова, спечелила 5 място на Световното първенство по скокове на батут, с треньор Бояна Димитрова.

Спортист № 8 – Деница Кабаджова, състезател по шотокан карате-до към клуб по бойни изкуства „Грифон“ - с 2 място от Световното първенство, при 16-17 годишните.

Спортист № 9 - Димитър Грахов, състезател по шотокан карате-до към клуб по бойни изкуства „Грифон“, завоювал 2 място от Световното първенство, при 16-17 годишните.

Спортист № 10- Емине Осман, състезател на Спортен Клуб по борба „Станка Златева“, спечелила 3 място на Световното първенство за кадетки по плажна борба в категория - 50 кг. Плажната борба е заявена в програмата за Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

За най-добър треньор за 2021 г. беше обявен Пламен Братойчев, личният треньор на спортист № 1 на Сливен – Божидар Андреев.

За най-добър спортист при хората с увреждания тази година е определен състезателят по спортна стрелба и тенис на маса – Ваня Манолова.

Отличието за най-добър отбор отиде при мъжкия отбор на ВК „Сливен волей”.

За бъдещи звезди в индивидуалните спортове бяха определени състезателите по акробатика - Мириям Мехмедов, Емили Йорданова, Елица Илиева и Дария Караджова. Треньор на младите акробати е Виолета Бинева.

Сред бъдещите звезди са още - Станимира Димитрова – Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“, Християна Василева – Клуб по лека атлетика „Михаил Желев“, Диян Христов–джудо, Елица Тодорова– джудо, Божидара Колева–джудо, Тримата джудисти са състезатели на Спортен клуб „Хаджи Димитър“. До тях се нареждат състезателите по шотокан карате-до - Самуил Въндев, Лъчезар Димитров, Стилиян Кючуков и Георги Узунов. Младите каратеки се подготвят при Теодора Въндева в Клуб по бойни изкуства „Грифон“. За бъдещи звезди бяха избрани още състезателите по джудо - Никола Ников, Петър Русев и Иваная Христова. Треньор на младите джудисти е Стоян Димитров в Спортна Академия „Биоком“.

За бъдеща звезди в колективните спортове бяха отличени - БК „Тони 7“ - отбор момичета, 14 години с треньор Ивайло Христов; ФК „Сините камъни 2013 “ - отбор деца с треньор Илиян Илчев; СК по Баскетбол „Сливен-2010 - отбор момчета, 14 години с треньор Ангел Стефанов и ОФК „Сливен 2000“ - подготвителна група с треньор Коста Петков.

Специалната награда за вдъхновение и принос към спорта беше връчена на състезателите от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ и техния треньор Виолета Бинева. Те представиха Сливен в телевизионното шоу „България търси талант“, като спечелиха симпатии и вдъхновиха зрители от цялата страна.

Всички отличени спортисти получиха парични и предметни награди.

В програмата на вечерта участваха състезателите от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, които поднесоха на публиката атрактивно акробатично шоу, младият певец Иван Едрев и Балет „Барби“ при Военен клуб-Сливен.

Сред гостите на награждаването бяха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, началници и представители на институции в Сливен, спортните величия Калинка Лечева и Станка Златева, треньори и граждани.

Церемонията по награждаване се проведе, съгласно наложените в страната противоепидемични мерки.

 

 

Снимки

NagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagrady