Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За седмица бе отчетен спад от близо 20 процента на новозаболелите в област Сливен

16 декември 2021 13:11,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 471
covid

Спад с 19,05 процента на новодиагностицираните с COVID-19 лица бе отчетен от 6 до 12 декември спрямо предходния седмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.

 

Новозаболелите са 170 души на средна възраст 49,9 години. Сред тях са 6 учители, медицинска сестра от детско заведение, 23 ученици, санитар от болничната помощ.

 

През изминалата седмица са излекувани 243 души.

 

За съжаление, починаха 20 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Един от тях е с незавършен имунизационен статус. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента активните случаи на инфекцията са 537. Повечето болни – 314, са в град Сливен. Под карантина са 1 196 лица в областта, като близо 31 процента от тях са болни в изолация, чието лечение се провежда под наблюдението на личните лекари. 40 на сто от карантинираните са пристигнали от рискови зони, а останалите 29 процента под карантина са били контактни на болни.

 

Спазването на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски, съблюдаването на физическа дистанция, хигиената и редовната дезинфекция, доказано ограничават разпространението на коронавируса. Всеки желаещ да се предпази от заразата може да се ваксинира в удобно за него време в разкритите имунизационни пунктове в болниците и в мобилните кабинети в Сливен.