Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен внедрява европейски модел за управление на качеството в публичния сектор

20 декември 2021 15:23, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 513

Община Сливен стартира процес по внедряване на европейския модел за качество „Обща рамка за оценка – CAF“ (Common Assessment Framework). Целта е осигуряване на висок обществен резултат чрез непрекъснато подобрение на управлението и качеството на административната дейност и в изпълнение на Споразумение за сътрудничество с Института по публична администрация.

Моделът CAF 2020 е инструмент за цялостно управление на качеството в публичния сектор. Той дава възможност Общината да бъде разгледана и оценена в нейната цялост от вътрешен екип. На тази база се извършва самооценка - точна картина за състоянието на администрацията в дадения момент. Резултат от тази самооценка е изготвянето на доклад, който е база за визията какво да се направи, за да се подобри управлението и организацията на работа, чрез изготвянето на План за подобрение.

 

Прилагането на CAF като устойчива управленска практика насърчава непрекъснатото усъвършенстване на организацията, постигането на по-добри резултати за нея и за служителите, за потребителите на услуги, за партньорите и за обществото като цяло.

Въвеждането на модела CAF 2020 в Община Сливен обединява усилията на ръководството и служителите. Сформиран е екип от 10 човека, в който са включени служители от различни функционални направления, за да може чрез изследване да се обхване цялостно дейността на Общинска администрация – Сливен, да се изготви доклад за самооценка и план за подобрение.

С цел набиране на информация, относно нагласите и мнението на гражданите и бизнеса в община Сливен, ви приканваме да попълните анкетата предоставена на следния линк:

 

https://mun.sliven.bg/surveys/take/survey-11