Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Акценти от последното за тази година заседание на Общински съвет-Сливен

20 декември 2021 13:49, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 2 години, брой четения: 116
Sesiq

Общинският съвет в Сливен проведе последното си за тази година заседание. Към предварителните 39 точки бяха приети и 6 допълнителни предложения. Едното от тях беше за учредяване право на строеж за срок от 30 години върху общински имоти в Промишлена зона за изграждане на фотоволтаична централа. Други бяха свързани с даване на съгласие за кандидатстване на Община Сливен по проект „Красива България“ за ремонт на ППМГ „Дори Чинтулов“ и даване на съгласие за участие на Община Сливен като партньор по проект на Регионалния център за икономическо развитие.

 

Съветниците гласуваха актуализация на общинския бюджет, която касае разходи за отводнителни дейности в един от кварталите на Сливен, за ремонт на училището в село Панаретовци, изграждане на колумбарийни стени и благоустрояване на алеи на Новоселските гробища, както и за газифицирането на Спортна зала „Младост“. Общинският съвет одобри план-сметката за дейностите по събиране и извозване на битовите отпадъци за 2022 г. Като допълнителни точки бяха гласувани проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци и проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен.

Беше прието изменение и допълнение на част от текстовете на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, свързани с регламентиране на реда и начина на ползване на кварталните клубове. Целта е те да разширят обхвата си на дейност и обектите да се ползват от повече хора. Поддръжката и осигуряването на консумативи за помещенията, както и досега, се поема от Община Сливен. Бяха приети още Програмата за работа на Общинския съвет през първото тримесечие на 2022 г., и Програмата за развитие на читалищната дейност в общината за следващата година.

Общинският съвет гласува и Правилника за устройството и дейността на Центъра за подкрепа на личностно развитие – Център за кариерно ориентиране.

Видео от сесията може да гледате на посочения линк: