Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Публикувана е Наредба за животновъдните стопанства

04 февруари 2011 16:04,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1239
снимка

На 4 февруари 2011 г. в областна администрация се получи информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол ” за публикуваната Наредба за условията и реда за дейността на животновъдните стопанства в планинските и другите необлагодетелствани райони.

Държавен вестник днес публикува Наредба за условията и реда за дейността на животновъдните стопанства в планинските и другите необлагодетелствани райони. С наредбата се уреждат условията и редът за дейността на животновъдните стопанства в планинските и другите необлагодетелствани райони. Разписано е, че животновъдните стопанства за отглеждане на селскостопански животни в планински райони и други необлагодетелствани райони се класифицират в три категории: лично стопанство; фамилна ферма и промишлена ферма. Документът изрично уточнява и кои землищата попадат в тези планински райони.

Наредбата разписва и дефиницията за лично стопанство, като то е определено като животновъден обект, в който се отглеждат животни с цел добив на суровини и храни за лична консумация. Документът определя още и какво е фамилна ферма, която по смисъла на тази наредба е животновъден обект, в който животните се отглеждат по традиционния за региона начин, а производствените процеси се изпълняват от членовете на една фамилия без използване на наемен труд. Наемен труд е допустим само за извършване на сезонни полеви дейности.

Пълният текст на Наредбата може да бъде намерен на сайта на Министерство на земеделието и храните www.mzh.government.bg в рубрика „Актуално”.