Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Срокът за подаване на искания за изплащане на обезщетения по Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица е 11 март

08 февруари 2011 10:32,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1181

След промените в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресираните лица /ЗПГРРЛ/ от март 2008 година, репресираните и наследниците им имат право на обезщетение в пълен размер за целия срок на всяка изтърпяна репресия. Обезщетенията, получени по предишния ред, се приспадат. Предвидените по закон обезщетения на репресираните са в размер 64 лева на месец, а в случай,че обезщетението се изплаща на наследници, месечната сума е 48 лева.

Искането по образец се подава в центъра за административно обслужване на областна администрация Сливен, като срокът за подаване на искания за изплащане на обезщетения е 11 март 2011 г. Този срок се отнася и за нелегалните и техните наследници.

Лицата, които не са имало право, както и лицата, които са пропуснали да предявят искане за обезщетение до 29 юни 1996 г., могат да го предявят в срок до 31 декември 2011 г.