Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОСТАВАТ САМО 36 ЧАСА ДО КРАЯ НА ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ 2011!!!

08 февруари 2011 11:58,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1031
снимка

Днес е предпоследният ден от електронното преброяване и ще имате възможност едва още 36 часа да се преброите по интернет. Системата е активна от 00.00 ч. на 1 февруари и ще бъде достъпна до 24.00 ч. 9 февруари 2011 година на електронната страница на НСИ http//www.nsi.bg . Електронната преброителна карта се попълва лесно и има много предимства. Посредством нея можем да въведете своите данни в удобно за вас време, а също да прекъснете преброяването и да продължите на другия ден.По интернет може да преброите не само себе си, но и възрастните си роднини, които нямат компютър. С една регистрация можете да регистрирате само едно жилище и всички лица, живеещи в него. Ако искате да преброите друго жилище и лицата, които живеят в него (например родителите си), трябва да направите нова регистрация с нова електронна поща. При преброяване на възрастни хора със зелени паспорти, при регистрация в системата серийният номер на паспорта се изписва на кирилица и до нея без интервал се пишат цифрите. При преброяването се отразяват всички лица, които живеят в жилището, а не само тези, които имат лична карта или паспорт. Когато се прави регистрация тя може да се ползва от всички лица в домакинството. Не е нужно за всяко лице да има отделна регистрация.

Тъй като не знаели, че с една регистрация могат да се преброят всички лица в жилището, младо семейство се е преброило по следният начин: Мъжът и жената са си направили отделни регистрации. Преброили са се и са приключили успешно своите преброителни карти. Получили са уникалният код в края на електронното преброяване, но детето им, което няма лична карта остава непреброено, тъй като не може му бъде направена регистрация в системата.

Възможно е да получите чужда парола или чужд уникален код за Преброяване 2011 на своята електронна поща. Това се дължи на случайно некоректно попълнени данни за електронния адрес от друг потребител. Получените съобщения не се отнасят до вас и не могат да повлияят на вашето електронно преброяване. То се осъществява чрез регистрация с ваши лични данни и поради това, уникалността му е гарантирана.

Ако въведете погрешка чужда електронна поща и не получите уникален код. Тогава вашият уникален преброителен номер е валиден и можете да го видите по всяко време до 9 февруари, като влезете отново в електронната система Преброяване 2011.

Към 06.45 часа тази сутрин в област Сливен са се преброили 37 307 лица, от които 17 831 са мъже, а 19 476 – жени. По-голямата част от тях са в община Сливен – 28 989, а останалите в общините Нова Загора – 5 970, Котел – 1 299 и в Твърдица – 1 049 души.

Всички граждани, които нямат достъп до интернет, но имат желание да се включат в електронното преброяване могат да направят това в Териториално статистическо бюро Сливен в стая 501, в Информационните центрове на общините, а също така и в Областната администрация.

Ако нямате компютър или интернет електронно можете да се преброите и посредством компютрите предоставени в библиотеките по програма “Глобална библиотека”. Такива компютри има в следните населени места:

Община Сливен – Регионална библиотека “Сава Доброплодни”, библиотека “Зора”, гр. Кермен, с. Старо село, с. Крушаре, с. Бяла.

Община Нова Загора – Библиотеката в Нова Загора, с. Баня, с. Асеновец.

Община Котел – Библиотеката в Котел, с. Кипилово, с. Стрелци

Община Твърдица – Библиотеката в кв. Козарево, гр. Шивачево, с. Сборище.

 

Преброяването по класическият начин, чрез посещение на преброител стартира на 10.02.2011 г. от 08.00 часа. Преброителите, подбрани от Общинските преброителни комисии са надеждни лица, които можете да допуснете в дома си. При представянето те трябва да се легитимират посредством служебна карта. Тази служебна карта има следните реквизити: снимка, трите имена на преброителя, уникален идентификационен номер, подпис и печат от ТСБ-Сливен и срок на валидност (на гърба). При евентуално съмнение относно достоверността на картата можете да се обърнете към Областната преброителна комисия или към Подпомагащият център на НСИ на единният телефонен номер за цялата страна 0700 16 310 (на цената на един градски разговор, работи от 8.00 до 20.00 часа, включително и в почивните и празнични дни).

Информацията, която предоставяте по време на преброяването ще бъде използвана само за статистически цели. Опазването на тайната на вашите отговори е гарантирана. Информационната система “Преброяване 2011” е защитена с цифров сертификат за сигурност. Преброителите, които посещават вашите домове са подписали клетвена декларация, която ги задължава да опазват тайната на вашите данни.