Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над два пъти повече ученици заболяха за седмица

17 януари 2022 15:29,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 415
covid

771 жители на областта са диагностицирани с COVID – 19 през изминалата седмица в област Сливен. Увеличението е с близо 41 процента в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Сред новозаболелите значително е увеличен броят на учениците – 92 ученици при 37 в предходната седмица. Новозаболелите учители са 16 при 14 в предходната седмица. Диагностицираните ученици и педагози са от различни училища в четирите общини. Карантинират се класове, епидемологичните проучвания продължават.

 

Сред диагностицираните лица в периода от 10 до 16 януари има двама лекари от болничната помощ, три медицински сестри, санитар и лаборант.

 

Излекувани са 198 души.

 

За съжаление, починаха 16 пациенти с COVID – 19 и придружаващи заболявания. 93,75 процента от тях са били неимунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

 

3 429 са поставените дози ваксини през изминалата седмица. Общият брой на приложените дози възлиза на 83 444, а лицата със завършен имунизационен статус са 42 181.

 

Ваксинационните пунктове продължават работата си по график, заявен от болничните заведения в Сливен и Нова Загора. Днес, 17 януари, мобилният кабинет на РЗИ е в село Жълт бряг, където екип поставя ваксини. РЗИ остава в готовност за поставяне на ваксини в малките или отдалечени населени места, за което е необходимо кметовете и кметските наместници да представят предварително списъци на желаещите да се предпазят.

 

Към момента активните случаи на заболяването в Сливенска област са 1 419. Карантинирани са 2 583 лица, като половината от тях са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдението на личните лекари. Заболеваемостта в област Сливен нарасна на 722,54 души при средна за страната от 1 027, 51 души на 100 000 лица от населението. Сред четирите общини най-висока е заболеваемостта в община Сливен – 853,72 души.