Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

242 нови болни, сред които и 55 ученици, бяха диагностиирани за денонощие

19 януари 2022 17:54,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 402
ковид

Нов ръст на заболелите с COVID - 19 е регистриран в област Сливен през изминалото денонощие. Новозаболелите лица са 242 при 214 в предходния ден. Сред тях ученициге са 55 при 50 в предходния ден, диагностицирани са и 14 учители, като повечето от тях са от различни училища в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб по данни на РЗИ. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

За съжаление, починаха петима пациенти с COVID – 19 и придружаващи заболявания на възраст между 70 и 86 години. Четирима от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Заболеваемостта в област Сливен нарасна за едно денонощие от 810,73 на 887,97 души на 100 000 лица от населението. Активните случаи на заболяването се увеличиха от 1 611 на 1 794 и обхванаха 76 на сто от населените места в Сливенска област. Повечето болни са жители на самия областен град – 1 122 души, в останалата част на общината боледуват 183 души. В община Нова Загора болните към момента са 338, от тях – 231 са жители на Нова Загора. В община Твърдица – 90, като 49 от тях живеят в града. В община Котел – 61, като 26 от тях са жители на града. В градовете Кермен, Шивачево и още осем села болните са над 10 души.

 

Засилените проверки на ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и ДИТ за спазване на противоепидемичните мерки продължават във връзка със зачестилите сигнали за неносене на предпазни маски и други нарушения в част от търговските обекти. Щабът напомня, че при първи симптоми на заболяването трябва да бъде потърсена лекарска помощ, да се назначи изследване и да се проследи заболяването от общопрактикуващ лекар или лекар-специалист, ако състоянието на пациента налага това. Ходенето на работа или на училище с проява на симптоми поставя в риск гобеми групи от контактни лица. Вирусът е силно заразен и се разпространява дифузно.