Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Асоциацията на училищата по мода провежда тридневен форум в Сливен

19 януари 2022 17:53,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 340
форум - 1

Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“ /НАУМ/ си даде среща в Сливен, за да обсъди актуалните предизвикателства в професионалното образование, да формира тенденции в развитието му, които да отговарят на съвременните изисквания на бизнеса и да осигуряват ефективна реализация на завършилите ученици на пазара на труда.

 

Подобна среща в града, където Добри Желязков създава първата текстилна фабрика на Балканите, досега не се е състояла. Организатори и домакини на тридневния форум са Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ и директорката й Даниела Караманова, която е и председател на националната асоциация.

 

Събитието бе открито с дискусия в хотелски комплекс „Национал палас“. Гости бяха италиянският предприемач с български паспорт Едоардо Миролио, чиято текстилна продукция е сред лидерите на международните пазари, представители на браншови организации, на МОН, началникът на РУО Кристияна Станкова и експерти. От името на областния управител Минчо Афузов участници и гости бяха поздравени от заместничката му Димитринка Петкова.

 

В НАУМ членуват 30 професионални гимназии по текстил, облекло, моден дизайн, техника, технологии, екология, химична промишленост и лека промишленост, производство на кожени изделия и др. Обучението на учениците е свързано с всички аспекти на модното облекло – от дизайна и производството на тъканите и облеклата до визията, създадена от аксесоари, грим и прическа. Асоциацията е отворена за нови членове. По време на работната среща участници и гости ще посетят сливенската гимназия по текстил и ще се запознаят с условията на работа и обучение и със създадените отлични възможности за получаване на качествено образование.

Снимки

форум - 2форум - 3