Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Минчо Афузов се срещна с управители на хранителни магазини във връзка с противоепидемичните мерки

21 януари 2022 16:08,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 356

Среща с ръководителите на два от големите хипермаркети и управителя на верига магазини за хранителни стоки в Сливен се проведе на 21 януари по покана на областния управител Минчо Афузов. Целта бе да се обсъди прилагането на актуалните противоепидемични мерки, за да се ограничи разпространението на вирусни заболявания. Участваха директорът на РЗИ д-р Николина Иванова, д-р Васил Върбанов от ОДБХ, началникът на сектор „Охранителна полиция“ в ОД на МВР Димитър Кикьов, зам. областните управители Димитринка Петкова и Антонй Андонов.

Дадени бяха препоръки служителите, особено работещите на касите, да носят предпазни маски за лице с филтър FFP2 или FFP3, които са с по-висока степен на защита. Еднократните маски трябва да се подменят на всеки два часа. Създадена е организация и не се допускат служители с грипоподобни симптоми и температура. От следващите дни в обектите ще се въведе двуразово измерване на температурата на служителите – преди началото и по време на работната смяна. Възобновява се вътрешният контрол за спазване на физическа дистанция между чакащите клиенти пред витрините и касите. По препоръка на РЗИ и ОДБХ на входа ще се допуска определен брой клиенти, за да не претоварва капацитета за посетители в обектите. Ще се следи предпазните им маски да са поставени правилно при пребиваването в магазина.

„Тези противоепидемични мерки са ни познати. Поставяме акцент върху тях заради усложнената епидемична обстановка в областта. В магазините за хранителни стоки по обясними причини има най-голяма посещаемост, а и не се изискват зелени сертификати. Затова, в името на превенцията, обменихме информация. Вниманието ни към спазването на правилата е засилено“, коментира областният управител Афузов. Срещите с управители на търговски обекти, включително и за нехранителни стоки, ще продължават.