» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Срокът за подаване на искания за изплащане на обезщетения по Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица е 11 март

08 February 2011 10:32,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1200

След промените в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресираните лица /ЗПГРРЛ/ от март 2008 година, репресираните и наследниците им имат право на обезщетение в пълен размер за целия срок на всяка изтърпяна репресия. Обезщетенията, получени по предишния ред, се приспадат. Предвидените по закон обезщетения на репресираните са в размер 64 лева на месец, а в случай,че обезщетението се изплаща на наследници, месечната сума е 48 лева.

Искането по образец се подава в центъра за административно обслужване на областна администрация Сливен, като срокът за подаване на искания за изплащане на обезщетения е 11 март 2011 г. Този срок се отнася и за нелегалните и техните наследници.

Лицата, които не са имало право, както и лицата, които са пропуснали да предявят искане за обезщетение до 29 юни 1996 г., могат да го предявят в срок до 31 декември 2011 г.