Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен и Нова Загора учениците от 1 до 4 клас продължават присъственото обучение, от 5 до 12 клас ще учат онлайн

23 януари 2022 12:59,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 352
ковид

От 24 до 31 януари влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки за училищата в област Сливен, съгласно заповед на директора на РЗИ д-р Николина Иванова, съобщиха от Областния кризисен щаб. Учениците от 5 до 12 клас в градовете Сливен и Нова Загора преминават в обучение в електронна среда от разстояние. Учениците от от 1 до 4 клас в двата града продължават присъственото обучение през посочения период.

 

От 24 януари се преустановяват посещенията в кварталните пенсионерски клубове на територията на областта; дейността на търговски центрове от типа „МОЛ“, на магазини и пазари ще се осъществява само при въвеждането на еднопосочно движение на потока от клиенти със задължително носене на предпазни маски за лице; от 31 януари се преустановяват плановият прием и плановите операции в болниците.

 

Допълнителните мерки бяха приети на извънредно заседание на Областния кризисен щаб от 20 януари, възоснова на които още на същата дата бе издадена заповедта на директора на РЗИ. Решението на щаба бе за преминаване към онлайн обучение на всички учащи, от 1 до 12 клас, в градовете Сливен и Нова Загора. След съгласуване с МЗ и МОН, издадената заповед претърпя промени днес, в частта за учениците.

 

Допълнителните мерки се налагат заради обезпокояващия ръст на заболеваемостта в областта, която още преди дни надхвърли 1000 души на 100 000 лица от населението, както и заради ежедневно нарастващия брой на заразените ученици, учители и карантинирането на десетки класове в двете най-големи населени места в областта – Сливен и Нова Загора. Целта бе да се ограничи разпространението на заболяването и да се намали натиска върху болничните заведения.

 

Към днешна дата средната заболеваемост в Сливенска област е 1 238,56 души на 100 000 лица от населението.

 

Пълният текст на заповедта на директора на РЗИ може да се прочете в прикачения файл.

Файлове