Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Програмата на Общината за развитие на туризма – надградена и по-атрактивна

28 януари 2022 10:40, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 421
Programa za razvitie na turizma 2022

И тази година в програмата за развитие на туризма на Община Сливен са заложени конкретни цели, дейности и прояви за превръщането на града във все по-атрактивна дестинация.

„Нашият град бе отличен с няколко награди и през изминалата година, което го превръща във все по-разпознаваема дестинация на туристическата карта. С новата програма сме се постарали да подобрим информационното обслужване към туристите, да участваме в редица платформи, включително и за продажба на билети за нашите събития“, посочи зам.-кметът по икономическото развитие Стоян Марков. В тази връзка той посочи, че през изминалата година интересът към Крепост „Туида“ се е повишил и тя е вече едно емблематично и разпознаваемо място за провеждането на културни събития. Освен това през тази година се очаква тя да бъде включена в Националната програма „Опознай България“ - 100-те национални туристически обекта“.

Марков посочи още, че сред основните приоритети за тази година, въпреки предизвикателствата от ковид кризата, е надграждане на качеството на предлагания туристически продукт, в това число и на партньорствата за популяризиране на туристическия потенциал на Сливен и региона.

„Община Сливен е заложила средства и за подобряване маркетинга на местния туристически продукт, в това число реклама и участие в редица туристически борси и изложения“, отбеляза още Марков. Той допълни, че се разработват и нови туристически анимации и 3D визуализации, за по-голяма атрактивност на културно-историческите обекти, природни забележителности и др. Зам.-кметът припомни и за трите къщи-музеи в Сливен, които в момента се обновяват по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В заключение Стоян Марков благодари за ползотворната работа на всички местни и национални туроператори, местния бизнес, членовете на Консултативния съвет по туризма на Община Сливен, експерти и партньори.

Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2022 г. се приема на основание на чл. 11 (2) от Закона за туризма, в съответствие и за изпълнение на Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в България за периода 2014-2030 г.